Deel dit bericht

De ins en outs van storytelling

Is storytelling een manier om het verhaal van jouw organisatie beter over het voetlicht te krijgen of is het de zoveelste hype in communicatieland? Op maandagavond 19 november a.s. hoor je alle ins en outs van storytelling van enthousiaste gebruikers en deskundigen.

De lessen van de beste storytellers, schrijf je HIER in!

freek-staps-300x300.jpeg

Freek Staps, oud NRC journalist, docent Journalistiek en Content Marketing aan de UvA en de EUR en mede-oprichter van het creative agency The Story Network legt uit wat het is en hoe je storytelling kunt toepassen. Staps:”Velen hebben het over storytelling, maar niet iedereen heeft scherp wat het is. Wat je eraan hebt. En hoe het voor jouw bedrijf of organisatie kan werken. Op de PCR avond leg ik uit hoe we van de beste storytellers – journalisten – kunnen leren, welke technieken we kunnen gebruiken en hoe dat onze resultaten kan verbeteren. wat is een goed verhaal? Aan de hand van veel praktische voorbeelden en oefeningen leg ik uit hoe het werkt.”

Praktijk casus: storytelling bij de Technische Universiteit Delft
annelies-de-bakker-150x150.jpg

“Veel onderzoekers op de universiteit hebben geen idee wat hun collega doet”, vertellen Karlijn Spoor, communicatieadviseur, en Annelies de Bakker, storyteller in het communicatieteam van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. “Wij wilden het onderzoek beter zichtbaar maken, zowel binnen als buiten onze universiteit. Sinds een paar jaar werken we daarom vanuit een storytellingstrategie.

karlijn-spoor-150x150.jpg

We schrijven en delen verhalen over het onderzoek en het onderwijs dat in onze faculteit plaatsvindt. Storytelling is ons antwoord op de vraag hoe we onze onderzoekers meer in aanraking kunnen brengen met elkaars werk. En het is ons antwoord op de vraag hoe we voor (aankomende) studenten, medewerkers van de TU Delft, alumni, partners en journalisten beter zichtbaar kunnen maken wat de faculteit voortbrengt. En, eerlijk is eerlijk, storytelling is ook ontzettend leuk om te doen.”

Op maandagavond de 19e vertellen Annelies en Karlijn over hun aanpak, hun successen en leerpunten. Voor een sneak preview kun je het Stories of Science platform bekijken op www.tudelft.nl/citg/storiesofscience

Locatie: Het verhalenhuis op Katendrecht

De locatie is niet zomaar gekozen, maar sluit naadloos bij het onderwerp. Het Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht is opgericht om mensen met verhalen bij elkaar te brengen. Hun missie is om mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar te maken door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen. Het doel is om het geluk van mensen te bevorderen, en zo werken aan een meer betrokken stad en samenleving. Linda Malherbe vertelt kort over het onstaan en de missie van het Verhalenhuis.

Schrijf je hier in!

Praktische informatie
Inloop met lichte maaltijd van 18.00 – 19.00 uur
Start programma 19.00 uur
Netwerkborrel 20.30 uur
Locatie: verhalenhuis Belvédère Rechthuislaan 1, Rotterdam