Deel dit bericht

Dilemmalogica webinar terugkijken

Programma van Dilemmalogica, de thema’s op tafel!

Op maandag 29 november:
19:00 – 19:30 Crash course DilemmalogicaDoor Guido Rijnja
19:30 – 19:40 Het dilemma van een gemeente: wat is wijsheid?Door Guido Rijnja
19:40 – 19:55 Het dilemma van de communicatieprofessionalDoor Huug Barendrecht, Guido Rijnja, Karin Nettenbreijers, Marte van Delden, Lydia Hameeteman
19:55 – 20:10 In groepen uiteen – eerste breakout
20:10 – 20:25 In groepen uiteen – tweede breakout
20:25 – 20:55 Delen van de opbrengst, voorleggen aan de gemeente
20:55 – 21:00 Afronding

Deze bijzondere online bijeenkomst is een coproductie van Logeion en Platform Communicatie Rotterdam vanuit de studio van Online Video Producties.

 

De overheid, maar ook veel bedrijven, nemen beslissingen die grote groepen mensen raken maar die soms ook lastig zijn uit te leggen. Door inzicht te geven in de dilemma’s en mensen te betrekken bij de menings- en besluitvorming, kweek je meer begrip voor de uiteindelijke keuzes, en boor je onvermoede kennis aan.

 

Op 29 november 2021 staat ons een fantastische avond te wachten over ‘dilemmalogica’. We laten ons inspireren door dr. Guido Rijnja én we gaan concreet aan de slag met dit vernieuwende gedachtengoed. Drie communicatieprofessionals van de gemeente Rotterdam leggen een ingewikkelde casus voor, we gaan ontdekken of dilemmalogica een oplossingsrichting brengt. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die bij, voor of met de overheid te maken heeft!

 

Over dilemmalogica

Open en transparant communiceren is geen keuze; het is wat de samenleving van organisaties verwacht. Dilemmalogica beoogt om enerzijds het gesprek te voeren over de spanningen die met de besluitvorming samenhangen en anderzijds om het beleid vorm te geven.

 

Inmiddels is dilemmalogica terug te zien in steeds meer communicatie en communicatief handelen van de Rijksoverheid. De methodiek is goed bruikbaar voor elke organisatie die te maken heeft met kritische burgers, consumenten en stakeholders. Ook bedrijven dus.