Forum-bijeenkomst ‘Dans’ met het Scapino Ballet en Codarts

Er zijn geen toekomstige data voor dit event.


Rotterdam is een ware dansstad en kent diverse goede dansgezelschappen en een van de beste dansopleidingen. Desondanks focust het huidige theaterpubliek zich weinig op dans. Het ScapinoBallet en Codarts – Hogeschool voor de Kunsten doen er alles aan om nieuw publiek naar hun voorstellingen te krijgen. Ondanks hun inzet worstelen zij met de vraag: Hoe te balanceren tussen loyale bezoekers en nieuw publiek aantrekken?

Tijdens deze interactieve bijeenkomst kunnen leden meedenken én meedoen. Het doel van deze avond is elkaar inspireren en kennis delen. Op welke wijze en met welke middelen kunnen Scapino en Codarts verder aan de slag?

Over Scapino en Codarts
Scapino is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. De voorstellingen van Scapino zijn avontuurlijk en vernieuwend en gemaakt met gevoel voor entertainment. Dans, muziek en circus in een uitzonderlijke performance van Scapino Ballet Rotterdam en popband NITS i.s.m. Codarts Circus Arts. Meer dan dertig artiesten en performers komen in TING! samen tot een betoverend schouwspel op een unieke locatie in de havens van Rotterdam.

Codarts is de schakel tussen talent en het internationale werkveld. Alles draait uiteindelijk om verbinding. Tussen artiest en collega, tussen artiest en publiek, tussen artiest en samenleving. Bij Codarts komt het internationale werkveld vanzelfsprekend scouten; daarnaast werkt Codarts samen met talloze lokale, nationale en internationale organisaties, om het talent ook buiten de eigen gebouwen zicht- en hoorbaar te maken.

Communicatievraagstuk: loyale bezoekers vs. nieuw publiek 
Wat is het imago van (moderne) dans bij het ‘nieuwe’publiek? Hoe trek je nieuw publiek aan? Hoe behoud je verbinding? Hoe hanteer je prijsafspraken (prijsdiscriminatie)? Door middel van de mobiele app (net als bij onze PCR-sessie van City Marketing) kunnen we ook een word-cloud maken van de positionering van dans.

Op welke wijze en met welke middelen kunnen Scapino en Codarts verder aan de slag? We vragen het aan het publiek. Zorg dat je jouw vragen of ideeën klaar hebt!

Het doel van deze avond is elkaar inspireren en (spontane) interactie creëren waardoor kennis gedeeld kan worden. Voor zowel de leden als de gasten een leerzame en inspirerende sessie. Ook vanuit de leden is vaak de vraag gekomen om meer aan kennisdeling te doen.

Programma
18:00 uur Inloop met lichte maaltijd
19:00 uur Start bijeenkomst
21:00 uur Afronding en borrel
21.30 uur Einde

Locatie
Fenix Food Factory (zaak.acht)
Veerlaan 19
3072 AN Rotterdam

Evenementenlocatie zaak.acht bevindt zich in de loods van de Fenix Food Factory. De FFF heeft als adres Veerlaan 19D 3072 AN in Rotterdam (Katendrecht) en bevindt zich aan het Deliplein. De loods is te herkennen aan de grote letters ‘Fenix Food Factory’ aan de buitenkant.

[mks_button size=”medium” title=”Route” style=”squared” url=”https://www.google.nl/maps/place/Veerlaan+19,+3072+AN+Rotterdam/@51.9017113,4.4828383,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c4337a579071ab:0xdeb8c6e1a8392efa!8m2!3d51.9017113!4d4.485027″ target=”_self” bg_color=”#000000″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij.
De kosten voor niet-leden voor deze bijeenkomst zijn €35,- excl. BTW.