Op 14 september is het zo ver: een boeiende en ongetwijfeld leerzame PCR-sessie over gedragsverandering. Opnieuw als webinar, natuurlijk.
 • Gedragsverandering
  14 september 2020
  19:00 - 20:30

Communicatie speelt altijd een rol bij het veranderen van gedrag maar staat zelden op zichzelf. Vanuit de schoolbanken kennen we het rijtje kennis-houding-gedrag, al dan niet in omgekeerde  volgorde. Dat het effect van communicatie op gedrag niet altijd even groot is hebben we ook ervaren.
Dus zoomen we in op actuele vragen als:

 • Wat weerhoudt mensen er eigenlijk van van om hun gedrag te veranderen?
 • Kun je gedrag ook veranderen door te experimenteren en dan te kijken wat werkt?
 • In hoeverre is gedragsverandering een proces van sociale besmetting?
 • Hoe belangrijk zijn trusted influencers en wie zijn dat dan?
 • Is participatie een effectieve manier om het draagvlak voor verandering te versterken? Participatie van wie? Wat wordt er bedoeld met participatie?
 • Wat is de rol van communicatie bij gedragsverandering en welke modellen kunnen we daarbij toepassen?

We hebben drie sprekers uitgenodigd die elke dag op het raakvlak van de wetenschap en praktijk van gedragsverandering opereren. In een rondetafelgesprek delen ze hun meest recente inzichten en ervaringen en slaan we een brug naar communicatie. En we nodigen je natuurlijk van harte uit om je eigen vragen in te brengen, vooraf of tijdens de sessie. PCR-voorzitter Huug Barendrecht gaat in gesprek met Christine Swankhuisen van Tabula Rasa en met Mark Kooijman en Lieve van den Boogaard van gemeente Rotterdam. Mark en Lieve zijn verbonden aan Big’R, de Behavioural Insights Group Rotterdam en Healthy’R.

 

In Big’R en Healthy’R werken gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit samen aan de toepassing en ontwikkeling van state-of-the-art inzichten en methoden van gedragsverandering in het publieke domein.

De bijeenkomst van 14 september is online en start om 19:00 uur en duurt tot uiterlijk 20:30 uur. Uiteraard kun je volop meediscussieren. Helaas moet je zelf zorg dragen voor een borrelplankje en een glaasje fris.