De Magie van Het Strategisch Communicatie Frame

Bijna elke communicatieadviseur kent: Het strategisch communicatie frame. 5 jaar geleden bracht Betteke van Ruler met Frank Korver het boek uit over deze praktische methode voor strategieontwikkeling. Kennen is één. Het toepassen is twee. We zijn benieuwd. Hoe werken jullie met het frame? Wat brengt het ons? Kortom: Hoe staat het ermee?

Er zijn geen toekomstige data voor dit event.


Aankomende PCR-bijeenkomst op 28 oktober staat in het teken van Het Strategisch Communicatie Frame. Met deze veelbesproken methode kun je een effectieve en flexibele strategie maken die gewoon op een A4-tje past. Dat beweren tenminste de bedenkers van het frame,  Betteke van Ruler en Frank Körver. Kortom, een onderwerp met een hoog magisch gehalte dat dan ook in de hoogste regionen van het wensenlijstje van onze leden prijkte bij de poll begin dit jaar.

Doe ik nu wel het goede en doe ik het op de juiste manier? Dat is waar strategie over gaat en als hulpmiddel ontwikkelde Frank en Betteke Het Strategisch Communicatie Frame. Maar wat is nu eigenlijk de waarde hiervan in de praktijk? Maakt het jouw een betere communicatie adviseur? Deze vragen gaan we samen beantwoorden op deze PCR-avond. Ervaringen met Het Strategisch Communicatie Frame van sprekers en publiek staan hierbij centraal.

Tafelgesprekken over strategie

Na een korte inleiding op het frame gaan we met elkaar in gesprek. Verschillende communicatieadviseurs delen hun aanpak van het frame en delen hun succes en mislukkingen. Zo komt Negin van den Berg, adviseur bij Dock vertellen over haar ervaringen met het frame. Negin heeft net haar Communicatie C opleiding behaald bij van der Hilst en leerde daar het frame kennen. Ook zij merkt dat vakgenoten stoeien met het inzetten van het frame. Ze interviewt nu andere vakgenoten over de inzet van het frame. Lees ze hieronder:

Hoe gebruik jij Het Strategisch Communicatie Frame?

  1. Interview met Frieda Tax, Quadraam.
    Ik vind het het frame meer mindset dan een praktische tool.”
  2. Interview met Debby Hogeweg, Thales.
    “Ik kwam erachter dat dit eigenlijk precies was wat we nodig hadden. Een gezamenlijk vertrekpunt”

Praat mee:
Voorafgaand aan deze bijeenkomst gaan we graag alvast met jullie in gesprek over het frame op onze LinkedIn pagina.

Jouw ervaring delen?

Werk jij met het Strategisch Communicatie Frame en wil je je ervaring delen met Rotterdamse vakgenoten? Neem dan contact op met Anke van der Sluis via bestuur@pcr.nl.

Locatie: Venture Cafe , Stationsplein 45 A4.004 Groot Handelsgebouw Rotterdam NL.

Programma
Programma
18:00-19:00 uur – ontvangst met een kleine maaltijd
19:00 uur – start programma
Toelichting en paneldiscussie onder leiding van Anke van der Sluis, bestuurslid PCR
Panelleden en experts van het Strategisch Communicatieframe zijn:
– Yvonne Buwalda
 – Saskia Wubben
– Negin van den Berg
– Judith Wentzler
19.40 uur – ronde 1 tafelgesprekken met ervaringsdeskundigen
20.15 uur – ronde 2 tafelgesprekken met ervaringsdeskundigen
21:00 uur – afsluiting met borrel