site-header.jpg

Sprekers

 • Desiree Verdaasdonk
  Desiree Verdaasdonk
  Directeur Coöperatieve Rabobank - Rotterdam/Kring Zuid Holland

  Als directeur Coöperatieve Rabobank voor het leefgebied Rotterdam verbind ik partijen om de regio te versterken. Tevens ben ik eindverantwoordelijk voor de particuliere dienstverlening in de kring Zuid-Holland.

 • Jasper Schelling
  Jasper Schelling
  Principal Lecturer | Head of Technologies - Hogeschool Rotterdam

  I’m a designer, researcher and educator who’s currently exploring the intersection between user experience design and data science.

  At the Rotterdam University of Applied Sciences I train students to become the next generation of user experience designers. I’m proud to say and see that many of them work on exciting and innovative products and services, both on a national as well as an international level.

  I enjoy working on the design and development of design education. I think of what I do as ‘designing designers’.

  As a member of ACED I help fostering new, exciting impactful collaborations between Designers and Journalists.

  Before my career as an educator I worked as a user experience designer at various European designstudios.

 • Thijs Pepping
  Thijs Pepping
  Co-auteur Echt Nep – Spelen met de Realiteit in Tijden van AI, Deepfakes en de Metaverse

  Ik ben Thijs Pepping, een Trend Analist in het domein van nieuwe technologie. In mijn werk bevraag en analyseer ik de impact van nieuwe technologieën op het individu, op organisaties en op de samenleving. Hoe geven mensen betekenis en zingeving aan hun leven en hoe kunnen we technologie-ontwikkelingen zo vormgeven dat we humane organisaties en samenlevingen creëren?

  Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Humanistiek heb ik jaren met autistische kinderen gewerkt en daklozen, maar een week na mijn afstuderen in 2014 ging mijn leven een andere kant op toen ik een baan in de IT begon. Ik ontdekte een spannende nieuwe wereld, met nieuwe mensen, gebruiken en rituelen. Door de pervasieve impact van technologie op onze levens en de snelle ontwikkelingen blijken mijn eeuwige vragen omtrent zingeving en humanisering ook in deze wereld relevant te zijn. Sinds 2016 heb ik het geluk dat ik deze vragen fulltime mag onderzoeken bij het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti.

Locatie

Rabobank
Weena 770 3013 AL Rotterdam

Bezoekers van het evenement

Datum

28 mrt 2023
Verlopen

Tijd

17:00 - 21:00

Kosten

€45,00

Kansen, trends en innovatie

Een event dat je niet wil missen. Wat zijn de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van tech en innovatie? En wat zijn kansen voor regio Rotterdam?

 

Desiree Verdaasdonk – Kansen in de Mainport Zuid-Holland

RaboResearch heeft een onderzoek uitgevoerd naar de ecosystemen, de brede welvaart, het klimaat en de duurzaamheid in de regio Groot-Rijnmond, Oost-Zuid-Holland en Zuidoost-Zuid-Holland.

In het onderzoeksrapport ‘Mainport Zuid-Holland in de nieuwe economie’, zijn acht opgaven voor de regio geformuleerd. Alle acht om de economische structuur te versterken én de brede welvaart voor de inwoners van de zuidelijke Randstad te verbeteren. Hierbij hoort een groeipad waarin duurzame en inclusieve groei de koers bepaalt.  De opgaves geven stof tot nadenken en ook meteen een grote opdracht aan ons allen om gezamenlijk aan de brede welvaart te werken.

Desiree zal jullie meenemen in de acht opgaven en jullie daarmee inzicht geven hoe wij met elkaar de brede welvaart kunnen versterken. De uitdagingen zijn groot, en ook samen kunnen we zeker niet alles oplossen, maar één ding is heel zeker: samen kom je verder dan alleen en we moeten het gewoon doen!

Thijs Pepping – Echt Nep: Spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de Metaverse
Jarenlang vertelden we dat binnenkort 90% van al onze media ‘synthetische media’ zou worden. Dat AI de media zou creëren en zou manipuleren. En plotseling is het heel hard gegaan. U roept iets en de AI maakt het. Text-to-everything wordt het ook wel genoemd. Van afbeeldingen, tot code, tot filmpjes, tot een stukje Python programmeercode. Van een marketingstrategie schrijven met ChatGPT tot fotorealistische afbeeldingen maken met Midjourney en Dall E 2. Of wilt u een stem erbij? Even een mp3 uploaden in ElevenLabs en daarna is het een kwestie van typen. U kunt uzelf en anderen alles laten zeggen wat u wilt. Wat betekent het voor marketing en onze manier van communiceren nu we daadwerkelijk in het Echt Nep tijdperk leven? En hoe ziet de nieuwe alleskunner eruit die op een slimme manier deze tools weet te gebruiken?

Jasper Schelling – Laat ChatGPT voor je werken

Deze sessie is gericht op professionele marketing en communicatie-experts die geïnteresseerd zijn in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve taalmodellen, hun toepassingen (ChatGPT) en hoe deze de toekomst van communicatie zullen beïnvloeden.

Tijdens deze presentatie zal Jasper uitleggen hoe ChatGPT werkt en wat de achtergrond is van deze ontwikkelingen. Vervolgens zullen we kijken naar het nut van generatieve systemen en hoe deze kunnen worden toegepast om de communicatie efficiënter en effectiever te maken.

Daarnaast zullen we bespreken wat deze ontwikkelingen betekenen voor de marketing- en communicatieprofessional en hoe zij zich kunnen voorbereiden op de toekomstige rol van communicatie. We zullen samen nadenken over de impact van generatieve systemen op de communicatiesector en hoe deze ontwikkelingen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de communicatie tussen bedrijven en hun doelgroepen.

Deze presentatie is gericht op het bieden van inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve systemen en hun impact op de toekomst van marketing en communicatie.

Gratis voor leden.

Urenschema

Programma

17:00 - 17:55
Inloop
Lichte maaltijd
17:55 - 18:00
Opening
18:00 - 18:30
Presentatie 1: Kansen in Rotterdam en Regio
Sprekers:
Desiree Verdaasdonk
18:30 - 19:00
Presentatie 2: Trends AI, Deepfakes en de Metaverse
Sprekers:
Thijs Pepping
19:00 - 19:30
Presentatie 3: Is ChatGPT Cheating?
Sprekers:
Jasper Schelling
19:30 - 19:40
Afsluiting
19:40 - 20.40
Netwerkborrel
Desiree Verdaasdonk
Desiree Verdaasdonk
Directeur Coöperatieve Rabobank - Rotterdam/Kring Zuid Holland
Als directeur Coöperatieve Rabobank voor het leefgebied Rotterdam verbind ik partijen om de regio te versterken. Tevens ben ik eindverantwoordelijk voor de particuliere dienstverlening in de kring Zuid-Holland.
Thijs Pepping
Thijs Pepping
Co-auteur Echt Nep – Spelen met de Realiteit in Tijden van AI, Deepfakes en de Metaverse
Ik ben Thijs Pepping, een Trend Analist in het domein van nieuwe technologie. In mijn werk bevraag en analyseer ik de impact van nieuwe technologieën op het individu, op organisaties en op de samenleving. Hoe geven mensen betekenis en zingeving aan hun leven en hoe kunnen we technologie-ontwikkelingen zo vormgeven dat we humane organisaties en samenlevingen creëren? Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Humanistiek heb ik jaren met autistische kinderen gewerkt en daklozen, maar een week na mijn afstuderen in 2014 ging mijn leven een andere kant op toen ik een baan in de IT begon. Ik ontdekte een spannende nieuwe wereld, met nieuwe mensen, gebruiken en rituelen. Door de pervasieve impact van technologie op onze levens en de snelle ontwikkelingen blijken mijn eeuwige vragen omtrent zingeving en humanisering ook in deze wereld relevant te zijn. Sinds 2016 heb ik het geluk dat ik deze vragen fulltime mag onderzoeken bij het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti.
Jasper Schelling
Jasper Schelling
Principal Lecturer | Head of Technologies - Hogeschool Rotterdam
I’m a designer, researcher and educator who’s currently exploring the intersection between user experience design and data science. At the Rotterdam University of Applied Sciences I train students to become the next generation of user experience designers. I'm proud to say and see that many of them work on exciting and innovative products and services, both on a national as well as an international level. I enjoy working on the design and development of design education. I think of what I do as ‘designing designers’. As a member of ACED I help fostering new, exciting impactful collaborations between Designers and Journalists. Before my career as an educator I worked as a user experience designer at various European designstudios.