Zomerborrel in het Industriegebouw

Maandag 8 juli verwelkomen we jullie graag op de PCR Zomerborrel.

Er zijn geen toekomstige data voor dit event.


Dit jaar vindt de zomerborrel plaats in Het Industriegebouw (HIG), een icoon van de Rotterdamse wederopbouw, ontworpen door de Rotterdamse architect H.A. Maaskant, in samenwerking met Willem van Tijen. Het Industriegebouw werd tussen 1949 en 1952 gebouwd in opdracht van de Gemeente Rotterdam en was daarmee één van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland.

In 2015 werd het in zekere staat van verloedering verkerende gebouw gekocht door een groep Rotterdamse investeerders. Het 22.000 vierkante meter omspannende rijksmonument stond toen praktisch leeg. Nu zit Het Industriegebouw weer nagenoeg vol met meer dan 200 bedrijven, een levendige community van meer dan 1.000 professionals en een grote diversiteit aan hoogwaardige horeca en retail.

Op de zomerborrel nemen we een kijkje achter de schermen met Tjeerd Hendriks – een van de mannen achter designwinkel Groos, eetgelegenheden Wes en ‘by Jarmusch‘ en Het Industriegebouw. Tjeerd neemt ons mee in het verhaal van de renaissance van een Rotterdams icoon en het ontstaan van een nieuwe hotspot in de binnenstad.

18.30 – 19.15   Inloop en hapje eten door Alfredo’s
19.15 – 19:45   Rondleiding door Tjeerd Hendriks
19.45 – 21.00   Zomerborrel

Wij zien je graag op maandag 8 juli op de PCR-zomerborrel!