Public Affairs, een boekje open over lobbyen

Er zijn geen toekomstige data voor dit event.


fvdr

Effectief lobbyen, hoe pak je dat aan? Moet je nou echt de politieke achterkamertjes in, of is een goede lobby juist gebaat bij zoveel mogelijk openheid? Hoe begin je, en wat is ervoor nodig om jouw belang zo goed mogelijk voor het voetlicht van de beslissers te krijgen?  En is het waar dat binnenkort de corporate communicatieprofessional wordt vervangen door de lobbyist? Allemaal vragen waarop je het antwoord krijgt tijdens het PCR Lobbycollege door Frans van Drimmelen en Jaap Jelle Feenstra.

Voor dit PCR college hebben we twee grote namen uit het Nederlandse Public Affairsvak gestrikt: Frans van Drimmelen, auteur van het Handboek Public Affairs en Jaap Jelle Feenstra, PA Officer Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter BVPA. Hoewel, Nederlands: Frans heeft inmiddels lobbykantoren in Brussel en Shanghai en ook voor Jaap Jelle houdt de wereld niet op bij de Noordzee. Frans verzorgt vanuit zijn kantoren de belangenbehartiging van miljardenprojecten als de JSF-lobby en -bedrijven als Google, TomTom en Achmea.
Maar zoals Frans zegt: er wordt meer gelobbyd dan je denkt en niet alleen door kantoren of Public Affairs-professionals. Wat dacht je van de basisschoolleraren, die meer salaris willen? Of Greenpeace, die informeel als de grootste lobbyist van de wereld geldt?

Rotterdam 28 februari 2012 . Portret Jaap Jelle Feenstra voor HBR Foto Ries van Wendel de Joode wereldfotograaf.nl
Rotterdam 28 februari 2012 .
Portret Jaap Jelle Feenstra voor HBR
Foto Ries van Wendel de Joode wereldfotograaf.nl

Ook de Rotterdamse haven heeft een goede belangenbehartiging nodig, en daar zorgt Jaap Jelle voor. Zaken als CO2-reductie, de energietransitie en innovatie, en een eerlijk speelveld ten opzichte van andere Europese havens, het zijn allemaal dossiers waar Rotterdam mee bezig is. Naast zijn rol als PA Officer van het Havenbedrijf Rotterdam is Jaap Jelle voorzitter van beroepsvereniging BVPA.

Verwacht op maandagavond 30 oktober een avond vol nieuwe inzichten, praktische handvatten en interessante kijkjes achter de schermen.

Locatie wordt later bekend gemaakt.