Deel dit bericht

Gezocht: Rotterdams Communicatie Talent 2017; Make it Happen!

Ben je of ken je een talentvolle communicatieprofessional? Ben je onder de indruk van die ene afstudeerder of communicatie-stagiair in jouw organisatie? Meld hem of haar óf jezelf dan aan voor het Rotterdams Communicatie Talent 2017! Make it Happen! En maak kans op mooie prijzen! Help je mee?

Om deze prijs tot een succes te maken, hebben we jouw hulp nodig.
PCR wil eens per jaar Rotterdams communicatietalent in het zonnetje zetten. In september vindt daarom de uitreiking plaats van de prijs voor het Rotterdams Communicatie Talent 2017. Deze prijs is de logische opvolger van de Rotterdamse Scriptie Prijs, die PCR samen met sponsoren jaarlijks uitreikt. De winnaar ontvangt een Van der Hilst-opleiding!

Wie zoeken we?

Het Rotterdams Communicatie Talent 2017 is een communicatieprofessional tot 30 jaar óf een communicatiestudent die een opvallend goede prestatie heeft geleverd. Dat kan bijvoorbeeld een succesvolle introductie of campagne zijn, een excellente scriptie of stage of een vernieuwende en inspirerende aanpak. De prestatie heeft betrekking op de periode juli 2016 – juli 2017. Je woont en/of werkt in de regio Rotterdam.

Hoe werkt het?

De jury van het Rotterdams Communicatie Talent wordt gevormd door Mark van der Roer (hoofd communicatie gemeente Rotterdam), Astrid Kortekaas (hoofd communicatie Diergaarde Blijdorp), Mark do Amaral (zelfstandig communicatie-adviseur), Rinske Brand (directeur BRAND The Urban Agency) en Steffart Buijs (voorzitter PCR en directeur/partner Leene Communicatie).

Zij stellen een shortlist op met 3 tot 5 kandidaten. De genomineerden krijgen de mogelijkheid zichzelf en hun werk te presenteren tijdens de uitreiking op maandag 25 september. Op basis van de presentatie wordt het Rotterdams Communicatie Talent 2017 gekozen.

Waarop let de jury?

Bij het toekennen van de prijs let de jury op de volgende zaken:

 • Inspirerend / voorbeeld voor het vak
 • Innovatief / vernieuwend
 • Impact / aantoonbaar resultaat
 • Individuele bijdrage moet duidelijk zijn

Hoe schrijf je in?

Inschrijven voor het Rotterdams Communicatie Talent 2017 kan door in maximaal 4 A4 in te gaan op de volgende zaken:

 1. Korte bio van de genomineerde.
 2. Geef aan waarom je die persoon of jezelf nomineert.
 3. Ga in op de geleverde prestatie(s), die betrekking moeten hebben op de periode juli 2016 – juli 2017. Dat kan een casebeschrijving zijn, maar ook de samenvatting van een scriptie.
 4. Meer informatie: verwijs naar bijlagen of online bronnen die relevant zijn voor de inschrijving. Zoals een onderzoek, app of website.
 5. Geef ten minste twee referenties op die de inschrijving steunen. Vermeld hierbij in elk geval naam, functie, relatie met kandidaat, e-mailadres en telefoonnummer.

Mail de inzending uiterlijk 4 september 2017 naar bestuur@pcr.nl.

Wat kun je winnen?

Word je uitgeroepen tot Rotterdams Communicatietalent 2017, dan ontvang je van sponsor Van der Hilst afhankelijk van je opleidingsbehoefte een B-communicatie-opleiding (t.w.v. € 3.695) of Training Adviesvaardigheden (t.w.v. € 1.495). Bovendien en een gratis jaarlidmaatschap van PCR (t.w.v. € 200). Nomineer jij de winnaar? Dan ontvang jij een jaar lang gratis het Vakblad Communicatie (t.w.v. 189 ex BTW)!

Programma (voorlopig)

De uitreiking vindt plaats op maandagavond 25 september 2017 in Hal 4 aan de Watertorenweg in Rotterdam. Het voorlopige programma:

 • 18:00 inloop met hapje en drankje
 • 19:00 start / aftrap
 • 19:05 uitleg wedstrijd, introductie jury en sponsoren
 • 19:15 pitches genomineerden Rotterdams Communicatietalent 2017
 • 20:00 intermezzo (gastoptreden stand up comedian Debby Lost)
 • 20:30 toelichting keuze en bekendmaking winnaar
 • 20:45 start borrel
 • 21:30 einde avond

Je kunt je nu al inschrijven voor deze bijeenkomst.

Sponsoren

De prijs voor het Rotterdams Communicatie Talent 2017 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsoren: Van der Hilst en gemeente Rotterdam. Met een kunstacademie, wetenschappelijke opleidingen en diverse HBO- en MBO-opleidingen in de stad levert Rotterdam jaarlijks tal van communicatietalenten af. Daarom: Rotterdams Communicatie Talent 2017; Make it Happen!