Deel dit bericht

Jinek draagt bij aan polarisatie

‘Het is toch schandalig dat we in welvarend land als Nederland, vluchtelingen buiten laten slapen. Falend beleid van Rutte & Co.’

 

 

‘Nederland kan het niet meer aan. Het is gewoon klaar. Er zijn niet eens genoeg huizen voor onze kinderen. Hoog tijd dat we asielzoekers gaan weigeren’.

Zomaar wat social-mediareacties van de gemiddelde Nederlander op de chaos bij aanmeldcentrum Ter Apel, die razendsnel als vluchtelingencrisis bestempeld werd, of ‘-drama’ zoals Jesse Klaver onlangs bij Jinek beklemtoonde. Hij zat daarbij letterlijk en figuurlijk tegenover Joost Eerdmans (JA21) die het al net zo’n ellende vond en het daarom humaner vond om helemaal te stoppen met de opvang van vluchtelingen in Nederland.

 

Jinek, die tegen beter weten in hoopte op een oplossing, aan deze tafel, liefst vanavond nog, was de wanhoop nabij. “Het gaat nergens heen, er is niet eens sprake van toenadering!.”
“Ja, reageerde Eerdmans. “Jij nodigt twee tegenpolen uit.”

 

 

Onbedoeld droeg Jinek zo bij aan een versterking van wat zijzelf betitelde als een (politieke) loopgravenoorlog. Een oorlog die vooral leidt tot verdere polarisatie in een land, een wereld, die toch al bol staat van de spanningen. In de tweede roaring twenties is polarisatie dagelijkse kost.

 

 

Hoe houd je als communicatieprofessional dan het hoofd koel? Haal je de angel uit de strijd, in plaats van olie op het vuur te gooien? In het boek ‘Polarisatie; inzicht in de dynamiek van wij-zij denken’ leert veelgevraagd filosoof en expert Bart Brandsma hoe je het schijnbaar ontembare krachtenspel uit evenwicht brengt.

 

 

En als je geen tijd hebben om het boek te lezen, kom dan op 19 september naar Het Timmerhuis, waar Bart Brandsma alle ins and outs over polarisatie persoonlijk met je deelt. En het leuke is, je ontmoet ook nog eens andere Rotterdamse communicatieprofessionals die net als jij wel eens met hun handen in het haar zitten.

 

 

Meer weten?

 

 

Locatie
Halvemaanpassage 1
3011 AH  ROTTERDAM