Deel dit bericht

Kees Klomp presenteert: Het verhaal van de toekomst

keesklomp-300x300-1.png

We zitten midden in een transitie van ongekende orde. Het bestaande economische systeem heeft ons veel welvaart gebracht, maar de afgelopen decennia zijn de kosten van deze welvaart groter dan de opbrengsten. Ons welzijn en welbevinden heeft ernstig te lijden onder o.a. klimaatverandering, de ineenstorting van biodiversiteit, sociale ongelijkheid, politieke polarisatie, burn-out en eenzaamheid. De overgang naar een nieuw systeem is een strijd tussen het bestaande regime dat haar macht wil behouden, en een nieuw regime dat opmars maakt en het systeem wil vervangen.

 

In deze strijd speelt communicatie een hoofdrol. Zowel de bestaande belangen als de nieuwe belangen worden continu verwoord en verbeeld in de media. Er worden continu regime-behoudende en regime-vervangende boodschappen verzonden naar de Nederlandse samenleving. Er wordt continu geprobeerd om mensen te winnen voor één van de bewegingen.

 

Tijdens de bijeenkomst op 12 december gaan we de hoofdrol van communicatie in transitie met elkaar verkennen en bespreken.

 

programma
18:00 uur – inloop + lichte maaltijd
19:00 uur – presentatie Kees Klomp
19.45 uur – In een aansluitend panel reflecteren onder andere Femke Sleegers van fossielvrij.nl, Leendert Bikker, Chief communication officer Rabobank, Mark Woerde, founder van LetsHeal.org en futurist Justien Marseille op dit verhaal en welke rol communicatie hierin speelt of zou moeten spelen.
20:30 uur – borrel + netwerken

 

locatie

Hogeschool Rotterdam

Wijnhaven 107

3011 WN  Rotterdam