Deel dit bericht

Krijgt jong talent een kans in Rotterdam?

In een de-wereld-draait-door-achtige setting spraken vijf deskundigen over de kansen van jong talent in Rotterdam. Aan tafel bij presentator Daan Berg zaten Jolien Berg, Dennis Soeters, Jolique Möller, Jennie Gielen en Peter Bik.

Peter Bik (Global Entrepreneurship Week) geeft een paar goede voorbeelden van jongeren van 20 met een rijpe geest. Ze moeten misschien nog veel leren, maar ze weten ondertussen precies waar de schoen knelt. Jong talent moeten we altijd het vertrouwen geven. Ook al mislukt het een paar keer. Rotterdam biedt volop kansen voor hoger opgeleiden. Maar juist voor de vele MBO-ers is Rotterdam een moeilijke stad. Je ziet dat terug in de hoge jeugdwerkeloosheid onder deze groep.

Jenny Gielen (Jennyfromtheblog) werkt veel in Rotterdam, maar de contacten liggen vooral in Amsterdam. Daar speelt de fashionwereld zich voornamelijk af. Daarom reist ze iedere week wel 1 of 2 keer naar de hoofdstad. Ze heeft het idee dat in Amsterdam meer werkplekken zijn voor bloggers zoals zij. Verzamelruimten waar allerlei ondernemers aan het werk zijn en cummunities vormen.

Jolique Möller (Ilovefashionbloggers) schuift aan. Ze komt veel in Amsterdam en het lijkt wel alsof iedereen daar een startup heeft. Het ondernemersklimaat mag in Rotterdam dan ook echt nog wel wat beter. Ze geeft het voorbeeld van het gebrek aan mannelijke fashionbloggers. Terwijl veel adverteerders juist op deze mannen zitten te wachten. Er zijn kansen genoeg.

Dennis Soeters (Boerenjongens) zegt dat het te rustig is in Rotterdam. Mensen zitten binnen en komen te weinig op straat. Het bruist te weinig.

Er ontstaat een discussie aan tafel of er nu wel of niet genoeg gebeurt in de stad. De gasten geven voorbeelden van mooie initiatieven die niet alleen bedacht worden, maar vooral ook uitgevoerd. Er gebeurt wel degelijk wat. Alleen waar in Amsterdam ieder klein evenementje de volgende dag groot wordt uitgemeten als de gebeurtenis van het jaar waar iedereen aanwezig was, gaan we in Rotterdam gewoon weer aan het werk. We moeten meer en harder roepen wat we hier allemaal bewerkstelligen.

Jolien Berg (Creative Mornings) organiseert iedere maand een inspirerende ochtendsessie. Met ontbijt, een spreker en interessante mensen om mee te netwerken. Creative Mornings is bij uitstek een evenement waar onze Young Professionals geinspireerd worden om te ondernemen. Om kansen te zien en ze met beide handen aan te grijpen.

Conclusie

Rotterdam is een stad met volop kansen voor jong talent. De gemeente en grotere bedrijven doen hun best om deze young professionals waar het kan te faciliteren. We organiseren veel, maar we moeten er beter over leren te communiceren. Die opdracht krijgen we mee.

PCR Draait Doorrrr

PCR Draait Doorrr is de titel van de PCR bijeenkomst van 28 september 2015 in het Erasmus Paviljoen. Tijdens deze bijeenkomst mochten drie studenten hun scriptie verdedigen en werd de Rotterdamse Communicatie Scriptie Prijs 2015 uitgereikt. Tussen de presentaties en de uitreiking in namen aan tafel bij PCR Draait Doorrrr vijf deskundigen plaats om te praten over jong talent in Rotterdam. Een erg interessante avond met meer dan 70 aanmeldingen en een uitgebreide borrel.