Deel dit bericht

Lokale media aan zet bij herwinnen vertrouwen?

16 mei | 18.00 – 22.00 uur | Central Post – AD redactie

De media stonden vol over de laagste verkiezingsopkomst ooit in Rotterdam. Redenen worden gezocht in het gebrek aan vertrouwen in de overheid. De Edelman Trust Barometer, die al ruim 20 jaar wereldwijd wordt uitgevoerd laat zien hoe het gesteld is met het vertrouwen in vier instituties: de media, de overheid, bedrijven en NGO’s. Het blijkt dat het vertrouwen in het bedrijven de hoogste is en toeneemt (global Trust 61 %).

 

Overheden (lokaal en nationaal) scoren aanzienlijk lager (global Trust 53%) net als het vertrouwen in de media (51 %). Media spelen een rol bij het vertrouwen in de overheid, maar welke rol zien ze voor zich zelf? Hoe bouwen de lokale media aan het verhogen van het vertrouwen? Kunnen de lokale media en de overheid elkaar helpen? Of moeten ze juist een scherpe onafhankelijke positie innemen? Op welke doelgroepen richten lokale media zich en worden ze ook gevonden?

 

lokale-media-sprekers-scaled.jpg

 

Eeva Liukku, hoofdredacteur van Vers Beton, Celeste Boddeart, hoofdredacteur van Open Rotterdam en Peter Groenendijk, politiek verslaggever van het Algemeen Dagblad gaan met elkaar en het publiek in gesprek in een zoektocht naar antwoorden.

 

We starten om 18.00 uur met een eenvoudige maaltijd. Om 19.00 uur begint het panelgesprek met deze Rotterdamse journalisten. Een rondleiding over de werkvloer van de AD redactie is onderdeel van deze bijzondere bijeenkomst. Rond 20.30 uur eindigen we zoals gewoonlijk met een netwerkborrel.