Deel dit bericht

Uitgelicht: Mees van Velzen op webinar employer branding

 

Wie is Mees van Velzen?

Mees van Velzen is oprichter en CEO van MrWork, een Rotterdamse aanbieder van technologie voor online recruitment en employer branding. De geboren Vlaardinger kreeg het idee voor zijn bureau rond 2011 toen hij tot zijn frustratie ervoer dat solliciteren vaak neerkwam op een sprong in het diepe. Vacatureomschrijvingen leken allemaal op elkaar en het was moeilijk om een vinger achter de cultuur of waarden van een werkgever te krijgen.

Met de opkomst van social media opende zich een scala aan mogelijkheden om werkgevers en kandidaten op een effectievere en efficiëntere manier met elkaar in contact te brengen.

 

Wat is jouw visie op online recruitment?

Met social media kun je als het ware een online relatie met kandidaten opbouwen. Het gaat erom de juiste persoon op het juiste moment in de ‘candidate journey’ te bereiken. Vanuit die visie bouwen we aan ‘talent pools’, groepen van kandidaten met een bepaald profiel die zich elk in een verschillende fase van hun ‘zoektocht’ bevinden.

Essentieel is dat je als werkgever een authentiek beeld schetst van jezelf. Alleen dan kun je die denkbeeldige muur die kandidaten het zicht ontneemt op de echte cultuur en waarden van de organisatie ontmantelen. Dat maakt de kans op een goeie match een stuk groter.

 

Kun je al iets vertellen over jouw bijdrage aan het webinar?

Ik ga aan de hand van diverse voorbeelden laten zien hoe mensen zich in het social media tijdperk oriënteren op een baan en hoe je daar als recruiter op kunt inspelen.

 

Hoe pakt de corona-crisis voor jullie uit?

Dat verschilt per sector. In sommige sectoren, zoals IT-dienstverlening en de bouw zien we niet veel verschil, in andere loopt de vraag terug. Op langere termijn betekent de corona-crisis waarschijnlijk een versterking van de trend dat werkgevers steeds meer gebruik maken van technologie om flexibeler te kunnen inspelen op schommelingen in hun wervingsbehoefte.
 
Via het formulier hieronder schrijf je je in voor het gratis en voor iedereen toegankelijke webinar. Ga voor meer informatie over het webinar naar: https://pcr.nl/events/employer_branding/