Deel dit bericht

PCR Nieuwjaarsborrel 2015

De roemruchte Pauluskerk in hartje stad was op maandag 19 januari het fraaie decor voor de PCR-nieuwjaarsbijeenkomst 2015. Zo’n 50 gasten uit de Rotterdamse communicatie- en mediasector kwamen bij elkaar om gezamenlijk het nieuwe jaar af te trappen. Speciale gast was Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals, die vertelde wat de stad het komende jaar allemaal gaat doen om haar nieuw verworven positieve imago verder te versterken. Volop plannen voor de European City of the Year 2015!

Rotterdam 2015

2015 is voor Rotterdam in veel opzichten een bijzonder jaar: 75 jaar na het bombardement en de eerste plannen voor de wederopbouw valt er veel te gedenken, maar ook veel te vieren. Ook PCR gaat het komende jaar de blik meer op Rotterdam richten, vertelde voorzitter Michiel Koorenhof in zijn nieuwjaarsspeech. Volop aandacht dus voor Rotterdamse initiatieven en sprekers bij PCR, te beginnen met een bijeenkomst bij het Havenbedrijf begin maart.

Er is alle reden voor optimisme, aldus Michiel. De sector heeft de opgaande lijn duidelijk weer te pakken. In Rotterdam is het aantal communicatie- en marketingvacatures zelfs nog meer gestegen dan in de rest van het land. Nog steeds doen online bureaus het goed maar er is ook een duidelijke trend naar herwaardering van vakmensen die ontwerpen, illustreren, fotograferen, video maken en tekst schrijven. PCR wil dit jaar Rotterdamse vakmensen een podium geven, dus meld je als je een goed verhaal hebt!

De programmering van PCR is dit jaar meer open dan voorgaande jaren, juist ook om in te kunnen spelen op de actualiteit. Het bestuur wil het liefst samen met de leden invulling geven aan de verschillende bijeenkomsten en hoort graag wat er leeft en speelt onder de leden. Heb je een leuk idee of denk je graag mee, mail dan naar: secretaris@pcr.nl Ook als je het leuk vindt om nieuwtjes uit de sector op te halen en daarover te schrijven in de nieuwsbrief ben je van harte welkom.

PCR Nieuwjaarsborrel 2015 - 2

Quiz

De traditionele PCR-nieuwjaarsquiz vormde weer een hilarisch intermezzo tijdens de bijeenkomst. Mirjam den Boer presenteerde een lange serie vragen over het vak en Rotterdam. Vooral de vraag over de lengte van de Oasis of the Seas (iets minder dan 400 meter) zorgde voor een stevige schifting in het deelnemersveld. Na een spannende eindstrijd met drie deelnemers kwam uiteindelijk Yvette Ignatius van de gemeente Rotterdam als winnaar uit de bus. Zij won – naast eeuwige roem – een leuke uitbon, uiteraard te besteden in Rotterdam. Met enige schaamte moest het bestuur ook Aschelina van der Graaf, de winnaar van vorig jaar, nog even op het podium vragen want die had haar toeter met inscriptie nog niet ontvangen.

PCR Nieuwjaarsborrel 2015 - 1

 

 

PCR Nieuwjaarsborrel 2015 - 3

Ledenactie

PCR is een vereniging met een lange geschiedenis. Niet voor niets zijn we de oudste communicatievereniging van Nederland. We zijn financieel gezond, maar willen graag de komende jaren het ledenbestand verder uitbreiden. Dan kunnen we met meer vakgenoten kennis en kennissen delen en kan ook de contributie omlaag. Daarom heeft het bestuur een aantrekkelijke ledenwerfactie bedacht volgens het principe ‘member gets member’.

Hoe werkt het? Heel simpel, ken je iemand die blij wordt van een PCR-lidmaatschap maar opziet tegen de kosten? Dan kun je hem en jezelf een plezier doen met een forse korting van 100 euro op jullie beider contributie! Ja, je leest het goed, tijdens de actieperiode kun je een vriend, kennis of vakgenoot lid maken en allebei een jaar lang 100 euro minder contributie betalen dan normaal. Doe jezelf en je vakvrienden dus een plezier en meld snel iemand aan! De actie loopt t/m juni 2015.