Deel dit bericht

Flink met je brein aan de bak bij aftrap nieuwe PCR-jaar

Een flinke opkomst, veel goede zin en een afwisselend programma met de nodige stimulerende middelen voor het brein, zo kan de PCR Nieuwjaarsbijeenkomst worden samengevat die 29 januari plaats vond tegen het fraaie decor van De Sociëteitszaal in De Machinist met feeëriek uitzicht op de Coolhaven.

In een korte maar krachtige aftrap blikten we terug op het afgelopen jaar en keken we vooruit naar wat er in 2018 op stapel staat. In de eerste plaats natuurlijk de volgende sessie van maandag 12 maart over het zeer actuele thema ‘fake news’. Er zijn al berichten verschenen dat Halbe Zijlstra bereid zou zijn als ervaringsdeskundige op te treden.

Workshop Gedoemanagement

20141031066-Gedoe-Management.klein_-300x147.jpg

In zijn fascinerende en humoristische workshop ‘gedoemanagement’ ging Frank Schurink in op de werking van ons brein. Heb je een brein, dan heb je gedoe, zo luidt de onvermijdelijke boodschap en volgens Frank is dat ergens ook wel weer een opluchting. Bovendien is gedoe pas gedoe als jij er gedoe van maakt. Het heeft allemaal te maken met de twee complementaire denksystemen die zo kenmerkend zijn voor het menselijk brein. Als je ‘weet’ welke systeem ‘aan staat’ ben je al een aardig eind op weg om je eigen gedoe te managen.

Nieuwjaarsquiz

IMG_0670-267x300.jpg

Nog zwaarder werden onze breinen op de proef gesteld in het laatste programmaonderdeel voor de borrel. In een uitzonderlijk moeilijke editie van de traditionele maar altijd verrassende PCR Nieuwjaarsquiz hadden we na minder dan de helft van de vragen al een winnaar, René Boonstra. René, die al diverse edities van de quiz op zijn naam schreef, ging deze keer naar huis met het prachtige, onlangs verschenen Rotterdamse Dakenboek van Esther Wienese, uitgereikt door de auteur zelf.

Als uitsmijter werden ook nog vijf exemplaren van het boek Gedoemanagement van Frank Schurink onder de aanwezigen verloot.

Bekijk hier de foto’s van de Nieuwjaarsbijeenkomst.