Deel dit bericht

Terugblik PCR GoedeDoelenShow 2021

De PCR GoedeDoelenshow 2021 stond dit jaar in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Dit is niet zomaar een ziekenhuis, maar het eerste en grootste Kinderziekenhuis van Nederland. Met ruim 3.300 medewerkers, 6.500 kinderen per jaar opgenomen en meer dan 100.000 polikliniekbezoeken. Hun ambitie is: elk kind, ziek, gezond of gezond met beperking, heeft recht op de beste zorg die er is.

 
Merel van der Mark, fondsenwerver en communicatieadviseur van de Stichting Vrienden van Sophia geeft aan dat voor de beste zorg aanvullende financiële middelen nodig zijn voor o.a. een zo prettig mogelijk verblijf, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

 
Normaal gesproken werven ze fondsen door evenementen in de stad, zoals Lichtjesactie en – diner, Sporten voor Sophia. Maar veel evenementen konden vanwege corona niet doorgaan en de giften zijn ook minder doordat veel bedrijven een moeilijke tijd doormaken.

 
Vandaar dat Merel onze leden de vraag voorlegde: Kunnen jullie ons helpen met vernieuwende ideeën om fondsen te werven?

 
Dat leverde een geanimeerde brainstorm op met een grote hoeveelheid kleine en grote ideeën om aan geld te komen. Twee leden Mari Trini en Wouter kregen een prijs van Merel voor het beste idee. Merel verliet geïnspireerd de webinarstudio van Online Video Producties en met een kladblok aan ideeën.