Deel dit bericht

This is nhow 

nhow is nu

Begin 2014 opende het nhow hotel haar deuren in het imposante nieuwe complex De Rotterdam van Rem Koolhaas op de Wilhelminapier. Vanaf de start viel het hotel op door een spannende programmering en hippe feestjes, maar vooral ook door een grote betrokkenheid bij de stad. Ondanks dat nhow Rotterdam onderdeel uitmaakt van een wereldwijde keten, heeft het hotel een compleet lokale invulling. PCR-lid IN10 hielp ze bij de positionering van het merk.

 

Ask the locals

nhow-3.jpg

Wat zou jij doen als nhow jouw hotel was? IN10 vroeg het de Rotterdammers om zo inzicht te krijgen in ‘what the crowd want’.

Beïnvloeders

nhow-4.jpg

nhow--2.jpg

Om een Rotterdams hotel met een Rotterdams concept te laten slagen zijn local influencers erg belangrijk. Daarom werden zij betrokken bij het hotel.

De crew

nhow-5.jpg

nhow-6.jpg

Wat maakt of breekt een hotel? Precies, het personeel. Om een crew voor nhow te werven kon niet worden gekozen voor de traditionele weg via HR en de vacaturebank. De crew van nhow moest gescout worden. Daarom stuurden ze 3 scouts de stad in om de juiste mensen te zoeken. Die juiste mensen hoeven geen hotelschool gedaan te hebben of belast zijn met een berg ervaring in de horeca. Iedereen met de juiste instelling zou in nhow kunnen werken. De crew werd gescout en uitgenodigd voor een nhow-feest. Na dit feest mochten de geïnteresseerden hun CV uploaden en werden ze uitgenodigd voor een gesprek. De crew had misschien weinig ervaring, maar wel de juiste instelling om van dit hotel een succes te maken.

De opening

nhow-7.jpg

Na maanden van voorbereiding staat het nhow-concept als een huis en is heel Rotterdam in spanning over de aankomende opening van het nieuweste hotel in de stad. Met een pop-up bar op de 42e verdieping werd de belangrijkste USP van het hotel, het uitzicht, extra belicht. nhow is een echt Rotterdams hotel geworden, waar de gasten kunnen genieten van kunst en architectuur, maar waar vooral het lokale karakter benadrukt wordt. En dat is best knap voor een hotelketen met een Spaanse eigenaar, die vanuit Madrid wordt gemanaged.

Wil je meer zien van de grote opening. Check de video op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KUSi4qgK3hc