Deel dit bericht

Vacature | Gemeente Rotterdam | Communicatieadviseur (32 uur)

Voor het communicatieteam Werk en inkomen is de gemeente Rotterdam op zoek naar een doortastende communicatieadviseur met een resultaatgerichte instelling.

De functie

Binnen de functie van communicatieadviseur adviseer je de manager Taskforce Tegenprestatie (onderdeel van cluster MO) over de aanpak van communicatie. Je levert een bijdrage aan concrete communicatiedoelen, ontwikkelt communicatiemiddelen voor Rotterdammers, professionals en diverse netwerken binnen en buiten de gemeente. Je zoekt verbindingen en wisselt kennis uit met collega’s uit de communicatieteams Werk en Inkomen en Maatschappelijke Ontwikkeling. Je monitort dagelijks de media zodat je weet wat er in de stad speelt en welke landelijke ontwikkelingen van invloed zijn op de communicatieaanpak. Je zorgt voor beantwoording van persvragen en goede afstemming met de bestuursvoorlichter. Daarnaast werk je aan een aantal projecten binnen de communicatiethema’s Werkgelegenheid en Inkomen.

Wie we zoeken

Je bent in staat vanuit een gedegen analyse een communicatievraagstuk beet te pakken en komt snel tot een aanpak. Je bent hands on en brengt je adviezen tot uitvoering. Je weet je opdrachtgevers hierin mee te nemen. Ook beschik je over een politieke antenne en weet wat er speelt in de stad. Je schakelt waar nodig met een senior adviseur. Je hebt een flexibele, positieve en pro-actieve houding naar zowel opdrachtgevers als collega’s in het team. Je bent creatief en oplossingsgericht.

De collega die wij zoeken beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en 3 tot 5 jaar ervaring in het communicatievak. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring op het maatschappelijke terrein. Kennis van social marketing is een pre. Uiteraard zijn je mondelinge en schriftelijke vaardigheden uitstekend ontwikkeld. Om deze opdracht goed vorm te geven zoeken wij een adviseur met een echte hands on mentaliteit die snel kan schakelen. Je legt makkelijk contact en weet met een gedegen advies te adviseren en overtuigen.
Wij bieden een uitdagende en dynamische opdracht en werkomgeving met veel vrijheid waarin je jezelf geen moment zult vervelen.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.121,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Meer weten over de functie of het actuele vacature aanbod? Kijk dan op rotterdam.nl/werkenbij