Deel dit bericht

Video, VR en AR in de communicatiemix

Wil je meer weten over de rol die video, virtual reality en augmented reality gaan spelen in de communicatiemix? Kom dan op maandagavond 29 oktober naar de PCR-inspiratiesessie in KINO!

Onze gastheren van Video Agency, Oscar Langerak en André Freyssen, verzorgen samen met augmented reality kunstenaar Sander Veenhof een interactieve sessie over video en de rol van video in het jaar 2025. De focus ligt op video-productie, video marketing en augmented reality/ virtual reality en uiteraard de rol die video in communicatie speelt. Dat deze groter wordt staat buiten kijf.

Schrijf je hier in!

Over de sprekers

andre-sander-300x150.jpg

Sander Veenhof en André Freyssen kennen elkaar van de Rietveld academie. Hun eerste samenwerking was ‘Meet Your Stranger’: een interactief te beleven film die zich buiten de bioscoopzaal afspeelde. Met behulp van dialoogteksten die op de smartphone verschenen kropen IFFR bezoekers in een filmrol en beleefden zij allerlei filmscènes te midden van virtuele decors die zich via de smartphone openbaarden. Samen vertellen zij over hoe je video in kunt zetten in strategische communicatie.

Over de PCR avond
vr-brillen-300x200.jpg

We starten in het nu. Welke rol speelt video nu? We nemen je mee in de huidige trends  -inclusief voorbeelden- binnen beeld, interactieve video en video marketing. We presenteren kort een klein aantal cases over inzet van video. Vervolgens komen er praktische tips en tricks:

 

  • Hoe krijg je het beste uit een video? Waaraan moet goede briefing voldoen, hoe kan video het beste beoordeeld worden?
  • Hoe bereik je optimale engagement op video? Waar moet een goede video aan voldoen, en waar juist niet aan? Wanneer slaat iets aan, wanneer niet? Hoe lang mag een (online) video eigenlijk zijn?
  • Interactieve video
  • Live streaming (versus normale video)
  • Augmented reality vs. VR + demonstratie Hololens + VR quiz

Tot slot krijg je een doorkijkje naar de toekomst van video. Hoe ziet videocontent en -verspreiding eruit in 2025?

Praktische informatie
Inloop met lichte maaltijd van 18.00 – 19.00 uur
Start programma 19.00 uur
Afronding en start netwerkborrel 20.30 uur
De ingang van VideoAgency is te bereiken via bioscoop Kino, Gouvernestraat 133.
Je wordt vanuit de hal naar de studio gebracht.

Schrijf je hier in!