Deel dit bericht

Zeven vragen aan… Lydia Slob

Naam, beroep, lid sinds…
Lydia Slob, Communicatieadviseur en Woordvoerder, lid via mijn werkgever.

Wat is je beroep en wat houdt dat in?
Ik werk bij Evides Waterbedrijf. Het bedrijf dat zorgt voor betrouwbaar drinkwater en water-op-maat voor de industrie. Ik houd mij onder andere bezig met klant- en omgevingscommunicatie, bijvoorbeeld bij grootschalige werkzaamheden, waterkwaliteit of natuurprojecten. Daarnaast hoor of zie je mij weleens voorbij komen in de lokale media, bijvoorbeeld als mijn collega’s aan het werk zijn om een waterlekkage op te lossen, of bij een indrukwekkend project.

Wat is jouw actuele uitdaging op communicatiegebied?
Intern heb ik net een nieuw intranet opgezet. Ik richt mij nu op de doorontwikkeling. Voor de bijna 800 Evidesmedewerkers en vele werklocaties is het een digitale ontmoetingsplek en de manier om op de hoogte te blijven van wat binnen en buiten de organisatie speelt. De eerste reacties en resultaten zijn goed; dit wil ik vasthouden en vooral ook verbeteren. Een platform door en van Evidesmedewerkers.

Waarom ben je lid geworden van PCR?
Met de Communicatieafdeling bij Evides zijn wij lid bij PCR, vooral voor het regionale netwerk en kennisdeling en -verdieping. Het is lekker dichtbij en de bijeenkomsten hebben actuele thema’s.

Wat verwacht je van de beroepsvereniging?
Een lekker ambitieuze club, die kritisch is en telkens verdieping zoekt. De echte vakidioten!

Wat doe je naast je werk?
Uit mijn werk ga ik het liefst langs de sportschool of hardlopen in de natuur. Ik ben altijd op zoek naar lekker eten en reis graag naar verre bestemmingen. Naast mijn werk bij Evides ben ik actief in het onderwijs; ik beoordeel scripties van hbo-studenten en geef een paar keer per jaar gastlessen op hogescholen en universiteiten. Dat biedt altijd weer nieuwe perspectieven en het houdt mij scherp.

Wel boek ligt er op je nachtkastje?
“Dilemma op dinsdag” heet het, een boek dat ik dit weekend kreeg van een vriendin. Eigenlijk is het een soort spel dat je speelt met vrienden op zaterdagavond. Het boek legt je twee absurde keuzes voor en je móet kiezen. Het is een hilarisch manier om een gesprek te voeren.

Wat is je levensmotto?
Vorig jaar bezocht ik Australië en de bekende uitspraak “No worries mate” is blijven hangen. ‘Rustiger aan doen’ betekent vaak dat je veel meer gedaan krijgt. Meer focus en met een afstand naar een probleem kijken doet wonderen.

Waar word je nu echt blij van?
Voor mij wordt het pas echt interessant als een vraagstuk ingewikkeld is. Bijvoorbeeld als een collega naar mij komt omdat ‘er zoveel stakeholders zijn’, of ‘er zoveel verschillende belangen spelen’. Of juist als iemand heel trots is op zijn werk en dit graag wil delen!