Deel dit bericht

Ready Rikx Go!

Beste Rotterdammer,

 

In deze uitdagende tijden waarin Covid ons voor extra uitdagingen stelt is het meer dan ooit van belang dat we als stad samen onze schouders onder de belangrijke opgaven zetten. In Rotterdam doen we enorm ons best om iedereen kansen te bieden om te participeren in de samenleving en onderdeel te zijn van de maatschappij. Het hebben van werk is hierbij ongelofelijk belangrijk.

 

Helaas zien we nog steeds dat teveel Rotterdammers moeite hebben om de stap naar werk te kunnen zetten. Hoewel we onze uiterste best doen kunnen we dit als gemeente niet alleen. Alleen samen met betrokken ondernemers in onze stad kunnen we het verschil maken. Ik weet dat veel van jullie graag een bijdrage willen leveren aan het werk dat bevlogen sociaal ondernemers in onze stad doen. Ik weet ook dat het soms moeilijk is om met elkaar in contact te komen en dat het soms lastig is om er zeker van te zijn dat je bijdrage ook echt een verschil zal maken.

 

Daarom hebben we in Rotterdam de Rikx ontwikkeld. Op dit platform voor maatschappelijke impact vind je verschillende mooie projecten van sociaal ondernemers die elk gericht zijn op het naar werk helpen van kwetsbare Rotterdammers.

 

Het mooie van dit Rikx platform is dat we voor ieder project in beeld hebben gebracht wat de impact van het project is. We laten ook zien welke middelen er nodig zijn om het project van start te kunnen laten gaan. Als gemeente accepteren we investeringen in Rikx als invulling van een social return verplichting. Op deze manier kunnen we met elkaar gegarandeerd impact maken en helpen we de stad vooruit.

 

Wij zijn in Rotterdam niet de enige die Rikx een fantastisch initiatief vinden. De gerenommeerde Bloomberg Foundation heeft de Rikx inmiddels omarmt waardoor we ons een van de 50 mondiale Champion Cities mogen noemen met betrekking tot sociale innovaties. We dingen mee in de finale en maken kans om ons project en onze stad op mondiale schaal in de schijnwerpers te plaatsen. Zo kunnen we onze ervaringen en innovaties ook internationaal uitdragen.

 

1 oktober aanstaande organiseren we een bijeenkomst om het Rikx platform extra in de aandacht te plaatsen. Ik zal hier zelf ook aanwezig zijn om het belang hiervan te onderstrepen. Ik nodig u allemaal van harte uit om ook naar het event te komen. Op het event telt een investering in Rikx mee voor 150% van een eventuele Social Return verplichting. Laat die kans dus niet liggen. We zullen u meenemen in het verhaal van het Rikx platform. Sociaal ondernemers presenteren hun mooie projecten. We bieden ruimte om ter plekke met elkaar in gesprek te gaan en verbindingen te leggen.

 

Reserveer nu uw plaats u op te geven via Eventbrite, onder vermelding van naam, bedrijf en telefoonnummer.

 

Het event vindt plaats in CIC Rotterdam, Stationsplein 45, 4th floor, tussen 09:30-12:30 uur.
Hopende u op 1 oktober te ontmoeten,

Schermafbeelding-2021-09-22-om-22.20.08-300x132.png

A. Aboutaleb